Ενημέρωση

“30 ΝΗΣΙΑ ΜΕ 100% ΑΠΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030” Ενημερωτική εκδήλωση

Κατά τη διάρκεια του Clean Energy Forum που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί Σααρέμα της Εσθονίας, η Επίτροπος Ενέργειας κα Kadri Simson ανακοίνωσε την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων από νησιωτικές αρχές που επιθυμούν να λάβουν υποστήριξη για τον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών από 100% καθαρή ενέργεια έως το 2030. 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 6η Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει αξιολόγηση με στόχο την ανακοίνωση των 30 ωφελούμενων νησιών μέχρι το τέλος του έτους.  

Το ΔΑΦΝΗ, ως φορέας υπεύθυνος για την προώθηση της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα και την υποστήριξη των ελληνικών νησιών,  διοργανώνει ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 21/6 με σκοπότην ενημέρωση των ενδιαφερόμενων γύρω από τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής τα αίτησης, τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων καθώς και τα οφέλη των επιλαχόντων 30 νησιών.  

Εκπρόσωποι από ΡΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ θα μιλήσουν για τις προκλήσεις ενός τόσο οραματικού στόχου, ενώ εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα αναφερθούν σε έργα ενεργειακής μετάβασης που υλοποιούνται στα ελληνικά νησιά.  Επιπλέον θα παρουσιαστούν καινοτόμα εργαλεία ενεργειακής διαχείρισης και σχεδιασμού, που αναπτύσσονται στο πλαίσιο ευρωπαϊκών έργων έρευνας και καινοτομίας στα οποία συμμετέχει το ΔΑΦΝΗ ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει  σεμινάριο επίδειξης και δοκιμής του εργαλείου σχεδιασμού ενεργειακών επενδύσεων IPT, το οποίο αναπτύσσεται από τη γαλλική εταιρεία Artelys στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου INSULAE.  

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, η εγγραφή σας είναι απαραίτητη: https://events.teams.microsoft.com/event/b3d39c77-9a71-4a2c-b2d3-46ddfda031d6@386eef31-85cf-4948-bdd8-496738f1348f