Ενημέρωση

Το ΔΑΦΝΗ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

1710 μαθητές Δημοτικού ένωσαν τις δυνάμεις τους για τα ελληνικά «Έξυπνα Νησιά» στον πρόσφατο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Με ρεκόρ συμμετοχών από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε ο φετινός Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, ο Τελικός του οποίου διοργανώθηκε στις 16 & 17 Μαρτίου από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Η Ανοικτή Κατηγορία του Δημοτικού φέτος προσκάλεσε τους μαθητές να φανταστούν τα ελληνικά «έξυπνα νησιά», κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς για την ανεύρεση λύσεων σε προβλήματα γύρω από την έξυπνη και βιώσιμη τοπική ανάπτυξη των νησιών, μέσω της βέλτιστης χρήσης των πόρων και υποδομών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγή έμπνευσης για το φετινό θέμα αποτέλεσε η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Έξυπνα Νησιά»| Smart Islands Initiative την οποία συντονίζει το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ. Μάλιστα, για πρώτη φορά οι ομάδες του Δημοτικού διαγωνίστηκαν και για το Ειδικό Βραβείο «Αειφορία» που δόθηκε κατόπιν αξιολόγησης από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ στις τρεις πιο βιώσιμες ιδέες, δηλαδή σε εκείνες τις ιδέες που διακρίθηκαν για την καινοτομία, το βιώσιμο κόστος υλοποίησης, την εφαρμοσιμότητα και την παρουσίασή τους.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, η ομάδα του ΔΑΦΝΗ αξιολόγησε τις υποψηφιότητες, δίνοντας το βραβείο στην ομάδα «RoboΡαφήνα» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας για το έργο «Νησιά: αυτοδύναμες πολιτείες», κατατάσσοντας στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα τις ομάδες «MykonosStemClub» από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία» Μυκόνου και «4 Στοιχεία» από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης.

Με τις τρεις πρώτες ομάδες το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ θα συνεργαστεί για να προωθήσει την υλοποίηση των ιδεών τους σε νησιά-μέλη του το επόμενο διάστημα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ