Ενημέρωση

Έγκριση 5 ακόμη έργων με την υποστήριξη του ΔΑΦΝΗ!

Με την έγκριση 5 ακόμη έργων συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 454.324,63 €, το ΔΑΦΝΗ επιβεβαιώνει τη στοχοθεσία του σχετικά με την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης των ΟΤΑ-μελών του!

Στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου για την υποβολή προτάσεων στο ΤΑΠΤΟΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων), υποστηρίξαμε την ωρίμανση και υποβολή πέντε προτάσεων συνεργαζόμενοι με τους Δήμους Ρόδου, Τήλου, Νισύρου, Αστυπάλαιας και Λειψών. Οι προτάσεις αφορούν σε παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων με έμφαση στον οικοτουρισμό, τον πολιτιστικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό – οινοτουρισμό, το γεωτουρισμό και την ανάπτυξη περιηγητικών διαδρομών, δίνοντας έμφαση στην πεζοπορία. Συγκεκριμένα τα εγκεκριμένα έργα είναι:

  • Ανάπτυξη ψηφιακού ξεναγού πλοήγησης στην ύπαιθρο της Ρόδου, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 48.236,00 €
  • Αξιοποίηση – Ανάδειξη Μονοπατιών Νήσου Αστυπάλαιας, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 104.058,64 €
  • Ανάδειξη δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών Νήσου Λειψών, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 200.719,59 €
  • Προμήθεια εξοπλισμού για την ανάδειξη διαδρομής Ερμηνείας της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νήσου Τήλου, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 51.318,40 €
  • Mobile App Δίκτυο Γεωδιαδρομών Νήσου Νισύρου, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 49.992,00 €.

Τα έργα συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού σε κάθε νησί, αξιοποιώντας σύγχρονα σχεδιαστικά εργαλεία όπως η Ερμηνεία Κληρονομιάς και οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας. Ευχαριστούμε θερμά όσους συνεργάστηκαν μαζί μας και ιδιαίτερα του Δικαιούχους Δήμους μέλη του ΔΑΦΝΗ, την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου και τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου.

Δείτε τη σχετική απόφαση έγκρισης από την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου εδώ.