Ενημέρωση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Smart Islands Education”

Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία New Wrinkle, την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και το Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems οργάνωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Smart Islands Education”. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21 και 25 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Fraunhofer, στο Kassel της Γερμανίας. Η συστηματική επαφή του Δικτύου ΔΑΦΝΗ με ένα από τα πλέον καταξιωμένα ερευνητικά ιδρύματα έφερε καρπούς, οδηγώντας σε μια νέα πολλά υποσχόμενη συνεργασία!

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 10 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από Ρόδο, Τήνο, Κεφαλλονιά, Κρήτη, Σαλαμίνα, Σάμο, Πάτμο και Μυτιλήνη. Σκοπός του προγράμματος είναι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με νέες τεχνολογίες που μπορούν να δώσουν λύσεις σε διαχρονικές προκλήσεις των νησιών και στη συνέχεια να εμφυσήσουν στους μαθητές τους τη διάθεση να μάθουν και να εφαρμόσουν τις λύσεις αυτές, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου τους.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια σειράς δράσεων κατάρτισης που έχει υλοποιήσει το ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (π.χ. PROMISE) και άλλων συνεργασιών, όπως η Ακαδημία Ενέργειας, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης Πρωτοβουλίας του ΔΑΦΝΗ για τα “Έξυπνα Νησιά”.