Ενημέρωση

Ενημερωτική ημερίδα στην Πάρο

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου (ΕΠΕΓΑ) σε συνεργασία με το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ  και την υποστήριξη του Δήμου Πάρου πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων σύμφωνα με τις νέες οδηγίες για τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας (ΚΣΜΚΕ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου HAPPEN, το οποίο προωθεί τη ριζική ανακαίνιση των κτιρίων της Μεσογείου ώστε να επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση της αντίστοιχης ενεργειακής κατανάλωσης. Στο πλαίσιο του έργου το ΕΠΕΓΑ θα παράσχει τεχνική υποστήριξη στο Δήμο Πάρου για την ωρίμανση έργου ριζικής ανακαίνισης του Δημοτικού Ξενώνα στις Λεύκες Πάρου.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι, της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων καθώς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό, την ανακαίνιση και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ΚΣΜΚΕ καθώς και τεχνικές και χρηματοδοτικές λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην επικείμενη ανακαίνιση του Δημοτικού Ξενώνα στις Λεύκες και στα οφέλη για την τοπική οικονομία. Τα στοιχεία που καταγράφηκαν κατά την επιτόπια επιθεώρηση στον Ξενώνα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη προτάσεων και βέλτιστων λύσεων για την περίπτωση του Ξενώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ