Ενημέρωση

“ΚΥΘΝΟΣ ΕΞΥΠΝΟ ΝΗΣΙ”: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟ

Η εβδομάδα μας βρίσκει ξανά στην αγαπημένη Κύθνο!
Το έργο «Κύθνος Έξυπνο Νησί» έχει μπει δυναμικά σε τροχιά υλοποίησης και τους επόμενους μήνες θα μας απασχολήσει σημαντικά! Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στο νησί για την επιδεικτική εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών οδοφωτισμού στους 4 κεντρικούς οικισμούς του νησιού.
Κατά τα διάρκεια των εγκαταστάσεων θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά LED υψηλής ενεργειακής και φωτιστικής απόδοσης αλλά και σύγχρονης αισθητικής, τα οποία φυσικά θα εναρμονίζονται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Κύθνου. Επιπλέον, θα διαθέτουν λειτουργίες δυναµικού φωτισµού, που θα προσαρµόζεται ανάλογα την ώρα, την εποχή και τις ανάγκες των κατοίκων. Στόχος των δοκιμών αυτών είναι να καταγράψουμε τις απόψεις των κατοίκων, τις οποίες θα αξιοποιήσουμε κατά τον τελικό σχεδιασμό του έργου ενεργειακής, αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του δημόσιου φωτισμού σε ολόκληρο το νησί.
Το πλήρες έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί από το ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με τον Δήμο Κύθνου περί τα τέλη Μαρτίου και να έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των 1500 φωτιστικών οδοφωτισμού μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Με την ολοκλήρωση του έργου θα αναβαθμιστεί ο φωτισμός οδών και κοινόχρηστων χώρων του νησιού ποιοτικά και αισθητικά, ενώ παράλληλα θα μειωθεί το κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Ως επόμενο βήμα προς την καθολική αναβάθμιση του φωτισμού στην Κύθνο το φθινόπωρο θα πραγµατοποιηθεί αντικατάσταση εξειδικευµένου φωτισµού ανάδειξης µνηµείων, κτιρίων, τοποσήµων και χώρων στάθµευσης.

Τα φωτιστικά παραχωρήθηκαν για επιδεικτική χρήση στο πλαίσιο του έργου «Κύθνος Έξυπνο Νησί» από τις εταιρίες Bright Special Lighting SA, Sielight και Sirecled, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία!