Ενημέρωση

Παρουσίαση δικτύου περιήγησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων, προχώρησε σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων στην κατάρτιση του Φακέλου Καταγραφής – Αξιολόγησης των Δικτύων Περιήγησης των πέντε νησιών του. Η διεπιστημονική ομάδα του ΔΑΦΝΗ κατέγραψε μια σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να αυξηθεί η ελκυστικότητα και η ασφάλεια των υφιστάμενων Δικτύων Περιήγησης, μήκους 182χλμ.. Το σύνολο των παρεμβάσεων αλλά και σχετικών αναπτυξιακών προτάσεων, παρουσίασαν οι συνεργάτες του ΔΑΦΝΗ σε εκδήλωση στις 12/10 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Την εκδήλωση συντόνισαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Λιανός και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κατσαράς, ενώ παρόν ήταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου και λοιπά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού της Νάξου.

Ο Δήμος δύναται να επιτύχει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα ως ένας τουριστικός προορισμός αυθεντικής εμπειρίας βασίζοντας το τουριστικό του προϊόν στην άρτια ανάπτυξη των Περιηγητικών του Δικτύων. Επομένως, στόχος της συνεργασίας μας είναι τα Δίκτυα Περιήγησης να καταγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών και να διεκδικήσουν την ετικέτα της πιστοποίησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πλέον της παρουσίασης αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με καταγραφή πλήθους προτάσεων από τους παρευρισκόμενους όσον αφορά τη βελτίωση και την επέκταση των Περιηγητικών Δικτύων.

Το επόμενο διάστημα το ΔΑΦΝΗ θα πραγματοποιήσει συμμετοχικά εργαστήρια στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νάξου προκειμένου να καταγράψει προτάσεις των Προέδρων των Κοινοτήτων καθώς και των τοπικών συλλόγων και κατοίκων. Σκοπός της καταγραφής αυτής είναι η αξιοποίηση όλων των μονοπατιών διαβίωσης της υπαίθρου της Νάξου αλλά και των αξιόλογων πόρων τα οποία στοιχειοθετούν την ταυτότητα κάθε περιοχής του νησιού και συχνά παραμένουν άγνωστα στους επισκέπτες αλλά και στους Ναξιώτες από άλλες περιοχές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ