Ενημέρωση

Το έργο “Κύθνος- Έξυπνο Νησί” στο Φόρουμ Καινοτομίας

Το καινοτόμο έργο  «Κύθνος Έξυπνο Νησί» παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του Φόρουμ Καινοτομίας που συνδιοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στις 18 Νοεμβρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με τίτλο “Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία”. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περισσότερα από 80 άτομα από πληθώρα εταιριών, ακαδημαϊκών και θεσμικών φορέων.

Ο Γενικός Διευθυντής  του Δικτύου ΔΑΦΝΗ Κώστας Κομνηνός παρουσίασε από κοινού με τον Άρη Δημέα, Διδάκτορα ερευνητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του  Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, τους στόχους, τις επιμέρους παρεμβάσεις του έργου καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτό για την Κύθνο. Την αρχική παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τις συμμετοχές του Αντιδημάρχου Κύθνου Αντώνη Κοκκιασμένου, της εκπροσώπου του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Δέσποινας Κουκουλά, του Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ Σταύρου Παπαθανασίου και του Διευθυντή Έξυπνων Υποδομών της SIEMENS A.E., Δήμου Σαππίδη.

Οι ομιλητές στις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία του έργου για την τοπική αυτοδιοίκηση, την έρευνα, την αγορά και τον διαχειριστή του ηλεκτρικού συστήματος. Η εκδήλωση έκλεισε με πληθώρα ερωτήσεων και σχολίων από το κοινό προς τους ομιλητές τόσο ως προς τις τεχνολογικές λύσεις που θα υιοθετηθούν όσο και για τις αναμενόμενες προκλήσεις και οφέλη.