Ενημέρωση

8η Συνάντηση εργασίας του YENESIS

Στην Τήλο βρέθηκαν το διήμερο 30 & 31 Μαΐου οι εταίροι του Yenesis Project για την 8η συνάντηση εργασίας του έργου, την οποία είχαμε την χαρά να συντονίσουμε. Εκπρόσωποι από τις 7 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο έργο συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν για την πρόοδο και τις επόμενες δράσεις του έργου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ομάδα του έργου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κυκλικής Καινοτομίας του νησιού που έχει πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου Just Go Zero Tilos. Πρόκειται για ένα κέντρο διαχείρισης αστικών αποβλήτων και ανάκτησης υλικών, το οποίο έχει συμβάλλει στην δημιουργία “πράσινων” θέσεων εργασίας καθιστώντας έτσι την Τήλο το πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ), διοργανώσαμε επίσκεψη στον υβριδικό σταθμό της Τήλου ο οποίος υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Tilos Horizon 2020 και αποτελεί τον πρώτο υβριδικό σταθμό στην Ελλάδα. Με τους συμμετέχοντες του φετινού Summer School είχαμε την χαρά και τιμή να ενημερωθούμε από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΠαΔΑ καθηγητή Ιωάννη Κ. Καλδέλλη και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Έργου TILOS σχετικά με την παραγωγή, αποθήκευση και έξυπνη διαχείριση της ενέργειας από ΑΠΕ στο νησί.