Ενημέρωση

Έναρξη υλοποίησης εργασιών του έργου “Κύθνος Έξυπνο Νησί”

Τις τελευταίες εβδομάδες η ομάδα του ΔΑΦΝΗ βρίσκεται στην Κύθνο με σκοπό την υλοποίηση έργων καθώς και προκαταρκτικών εργασιών πεδίου στο πλαίσιο του έργου «Κύθνος Έξυπνο Νησί». Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι εργασίες:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση 4 δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ανάπλαση των θέσεων στάθμευσης και περιβαλλόντων χώρων αυτών με αισθητικές αλλά και λειτουργικές βελτιώσεις.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση 60 σύγχρονων φωτιστικών LED στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και 264 φωτιστικών προσαρμοσμένης αισθητικής εντός των οικισμών.
  • Προμήθεια ηλεκτρικού επιβατικού οχήματος προς χρήση από το Δήμο.
  • Εκτεταμένες τοπογραφικές αποτυπώσεις των θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων, θέσεων τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων με σκοπό την ανάπλαση αυτών.
  • Συνεντεύξεις με επιχειρήσεις του τομέα εστίασης με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων και αναγκών που αντιμετωπίζουν στη διαχείριση απορριμμάτων με σκοπό την υλοποίηση υποστηρικτικών παρεμβάσεων.
      Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε στενή συνεργασία του ΔΑΦΝΗ με τον Δήμο Κύθνου στο πλαίσιο σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σημειώνεται ότι το έργο, αρχικής διάρκειας έως τον Μάρτιο του 2021, έχει παραταθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2022 ώστε να επιτρέψει την υλοποίηση όλων των υπό σχεδιασμό και μελέτη παρεμβάσεων στο νησί. Η εν λόγω παράταση κατέστη αναγκαία λόγω καθυστερήσεων που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19 αλλά και δυσκολίες λειτουργικής και διοικητικής φύσης τις οποίες συνάντησε το ΔΑΦΝΗ κατά την έναρξη του έργου.Οι παραπάνω εργασίες υλοποιούνται με εντατικό ρυθμό, με σκοπό την ελαχιστοποίηση της όχλησης των επιχειρήσεων και επισκεπτών του νησιού, ενώ από Σεπτέμβριο έχει προγραμματισθεί προμήθεια σημαντικού αριθμού ηλεκτρικών οχημάτων προς δημοτική χρήση, σταδιακή εγκατάσταση επιπλέον σταθμών φόρτισης, καθολική αντικατάσταση φωτιστικών σε όλο το νησί, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και σειρά έργων για την ενίσχυση των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων και υδατικών πόρων και αναβάθμισης του δημοτικού κτιριακού αποθέματος.