Ενημέρωση

Διαδρομές Αντιπάρου: ένα νέο δίκτυο διαδρομών αποκτά ταυτότητα

Την άνοιξη του 2018, το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αντιπάρου και τον Δήμο Ανιτπάρου ξεκίνησαν δράσεις για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης περιηγητικών διαδρομών στο νησί.

Αξιοποιώντας τα ιστορικά και φυσικά μονοπάτια του νησιού το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ ανέλαβε το σχεδιασμό και την ανάδειξη ενός δικτύου πεζοπορικών αλλά και ποδηλατικών διαδρομών συνολικού μήκους 45χλμ. Οι διαδρομές έχουν κατηγοριοποιηθεί σε φυσιολατρικές, πολιτιστικού ενδιαφέροντος και γεωδιαδρομές. Για το Δήμο Αντιπάρου η προστασία και ανάδειξη της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην αναπτυξιακή πολιτική όσον αφορά το βιώσιμο τουρισμό.
Για το λόγο αυτό , το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, τις Διαδρομές Αντιπάρου | Antiparos Routes, το οποίο πέρα από το σχεδιασμό των διαδρομών, περιλαμβάνει επίσης και τον σχεδιασμό μοναδικού λογοτύπου και τη προσαρμογή του στη νέα σήμανση των διαδρομών.

Εμπνευσμένοι από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά στοιχεία του νησιού, το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ επέλεξε τρία από αυτά: τους σταλακτίτες του Σπηλαίου, τα πετρώματα και τους κέδρους, δημιούργησε αντίστοιχα μοτίβα, τα οποία και χρησιμοποίησε για να συνθέσει ένα μοναδικό σύμβολο.

Τέλος, στη νέα ιστοσελίδα που σχεδιάστηκε αξιοποιώντας το πρωτότυπο υλικό του Δικτύου, ο επισκέπτης μπορεί να βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μία ασφαλή εξόρμηση στα μονοπάτια της Αντιπάρου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ