Ενημέρωση

Έναρξη πιλοτικών δράσεων του Ευρωπαϊκού έργου WiseGRID! 

Εξαμελής ομάδα τεχνικών του Ενεργειακού και Περιβαλλοντικού Γραφείου Αιγαίου και του Δικτύου ΔΑΦΝΗ επισκέφθηκε την Κύθνο, ώστε να προχωρήσει σε αναγκαίες προκαταρκτικές εργασίες, τόσο στις μονάδες αφαλάτωσης όσο και σε επιλεγμένα δημοτικά κτίρια, για την υλοποίηση των πιλοτικών δράσεων του έργου WiseGRID.

Η ομάδα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Γαρδέρη και τον Αντδήμαρχο και Πρόεδρο του Δικτύου ΔΑΦΝΗ, Γιώργο Ηλιού, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο του έργου και τον ενθουσιασμό τους για το γεγονός ότι το WiseGRID πλέον περνάει από την ερευνητική φάση στην υλοποίηση των προβλεπόμενων πιλοτικών επιδεικτικών έργων. Εξέφρασαν παράλληλα την πεποίθησή τους ότι οι εν λόγω δράσεις θα αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα στην αναβίωση της Κύθνου ως νησί επίδειξης καινοτόμων τεχνολογιών για τη βιώσιμη διαχείριση πόρων και υποδομών.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?v=HXHhBrgA-K4

Οι εργασίες που έλαβαν χώρα αφορούσαν:
• τον προγραμματισμό του ελεγκτή της μονάδας, προκειμένου η αφαλάτωση να πραγματοποιείται όταν υπάρχει περίσσεια ενέργειας από ΑΠΕ ή όταν η ζήτηση από καταναλώσεις στο νησί είναι χαμηλή
• τον έλεγχο καταλληλότητας δημόσιων χώρων και κτιρίων για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
• τον έλεγχο της τεχνικής καταλληλότητας του Δημαρχείου και του Πολυδύναμου Ιατρείου Δρυοπίδας για την εγκατάσταση μπαταριών λιθίου με σκοπό την αποδοτικότερη και οικονομικότερη λειτουργία τους
• τον εντοπισμό κατάλληλων θέσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων για την φόρτιση των ανωτέρω μπαταριών

Στο πλαίσιο επίσκεψης στο Πολυδύναμο Ιατρείο Δρυοπίδας, αλλά και σε διερευνητική επίσκεψη στο αντίστοιχο ιατρείο της Χώρας διαπιστώθηκε η ανάγκη για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των εν λόγω κτιρίων.
Δεδομένων των διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων θα υπάρξει συνεργασία του Δήμου με το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ το επόμενο διάστημα ώστε να υποβληθούν σχετικές προτάσεις ενίσχυσης από το ΕΣΠΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ