Ενημέρωση

Τεχνική υποστήριξη στον Δ. Αστυπάλαιας

Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε αναλάβει μια σημαντική ευθύνη, η οποία δεν είναι άλλη από το να υποστηρίξουμε τον Δήμο Αστυπάλαιας, ως τεχνικός σύμβουλός του, στο φιλόδοξο έργο Astypalea Smart & Sustainable Island, το οποίο βάζει το νησί στο παγκόσμιο προσκήνιο της τεχνολογικής καινοτομίας στον τομέα της πράσινης, έξυπνης και βιώσιμης_κινητικότητας.
Παράλληλα, η υποστήριξη του ΔΑΦΝΗ, δεδομένης και της εμπειρίας του σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στην παροχή τεχνικής υποστήριξης για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, εκτείνεται και σε τομείς πέραν της βιώσιμης κινητικότητας, στηρίζοντας τον Δήμο στην πραγμάτωση του οράματός του για μια οικολογική και ήπια ανάπτυξη.
Ένα πρώτο ορόσημο του έργου Astypalea Smart & Sustainable Island αποτέλεσε η δημιουργία από το Δήμο μιας αρχικής φάσης του δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, αποτελούμενο από 6 φορτιστές, οι οποίοι διαθέτουν δύο ρευματοδότες 2X22kW, παρέχοντας τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 12 οχημάτων.

Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος διασφάλισε την ελάχιστη αναγκαία δημόσια υποδομή για την σταδιακή προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο νησί, συμβάλλοντας ενεργά στην επιτυχία του έργου. Η δημιουργία τέτοιων δικτύων αποτελεί άλλωστε και τυπική απαίτηση για τους Δήμους, από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.
Η εν λόγω υποδομή ολοκληρώθηκε εγκαίρως, με απόλυτη τεχνική και αισθητική αρτιότητα, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού και υψηλών αξιωματούχων της κυβέρνησης, με τη συνοδεία του προέδρου και στελεχών της Volkswagen στο νησί την περασμένη Τετάρτη 2/6. Η επίσκεψη έγινε με σκοπό τον έλεγχο προόδου των σχετικών εργασιών του έργου, την ανακοίνωση του προγράμματος e-Astypalea αλλά και τη δωρεά οχημάτων στους δημόσιους φορείς του νησιού από την εταιρία.
Η εκφρασμένη ικανοποίηση των παρευρισκόμενων, αφενός για την πρόοδο των εργασιών αφετέρου για την ποιότητα και αισθητική αυτών, αποτελεί σημαντική επιβράβευση για τον Δήμο Αστυπάλαιας και το ΔΑΦΝΗ.

Σημειώνεται ότι, μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα και χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο και τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε πραγματοποιήθηκαν:

  • εργασίες ενίσχυσης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας
  • δημιουργία νέων παροχών τροφοδοσίας των σταθμών φόρτισης
  • αναβάθμιση υφιστάμενων παροχών δημοσίων κτιρίων
  • προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών φόρτισης
  • εργασίες διαμόρφωσης και εξωραϊσμού των θέσεων στάθμευσης
  • προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού προστασίας και σήμανσης των σταθμών φόρτισης

Επιπλέον, στο πλαίσιο συνεργασίας ΔΕΔΔΗΕ και Δήμου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου διανομής σε σημαντικό μέρος της Χώρας, περιορίζοντας σημαντικά τις αισθητικές επιπτώσεις του εναέριου δικτύου αλλά και βελτιώνοντας την ασφαλή λειτουργία του. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η ανάρτηση 32 νέων φωτιστικών σωμάτων, με την υποστήριξη της τεχνικής ομάδας του ΔΑΦΝΗ, ώστε να διασφαλιστεί εγκαίρως ο επαρκής φωτισμός της Χώρας μετά το πέρας της υπογειοποίησης.Το ΔΑΦΝΗ αποδεικνύει ότι, μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά την υλοποίηση απαιτητικών και καινοτόμων έργων υπό πιεστικά χρονοδιαγράμματα.

Ως εκ τούτου καθίσταται ένας πολύτιμος συνεργάτης υποστήριξης της νησιωτικής τοπικής αυτοδιοίκησης από τον σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίηση αναπτυξιακών στρατηγικών με κατεύθυνση την #καθαρή, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.